skip to Main Content

Ενημέρωση σε σχέση με τη λειτουργία του σχολείου

Με βάση τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από τώρα και μέχρι τις 10.4.2020, εξαιτίας του κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού. Aυτό ισχύει και για τα προπαρασκευαστικά τμήματα της ΓΣΘ.

Το σχολείο βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις αρμόδιες αρχές και θα σας ενημερώνει για τις εξελίξεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μέσω της ιστοσελίδας.

Η ΓΣΘ έχει ήδη ετοιμάσει τις ψηφιακές τάξεις και το μάθημα μπορεί να συνεχιστεί!

Αν δεν έχετε ακόμη λάβει πρόσβαση, στείλτε ένα email με το όνομα του μαθητή και την τάξη στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έτσι ώστε τα δεδομένα πρόσβασης να σας σταλούν αμέσως. digital-education@dst.gr

Eδώ θα βρήτε εκπαιδευτικό υλικό για μελέτη των μαθητών στο σπίτι:

Προτάσεις για να „ζήσουμε“ τα Γερμανικά

Ε’τάξης:

Γράμμα για γονείς

Schreibübungen

WDH

Denn-Deshalb Übungen

Übungen mit müssen

Farben

Farben

 

ΣΤ’τάξης

Γράμμα για γονείς

Übungen zum SA

Übungen zum WS

Wortschatzwiederholung

Satzpuzzle

KV 68

Ostern

Leseverstehen

KV 66

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές,

παρακαλούμε να χρησιμοποιήσετε και την παρακάτω ιστοσελίδα με διαδραστικές ασκήσεις για το βιβλίο “Beste Freunde”.

https://www.hueber.de/beste-freunde/lernen

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση οι υπεύθυνη των τμημάτων κα Κoenig θα βρίσκεται στη διάθεσή σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου r.koenig@dst.gr.

Εδώ θα δείτε τα αποτελέσματα των εξετάσεων των προπαρασκευαστικών τμημάτων. Το αρχείο απαιτεί κωδικό.

Προπαρασκευαστικά τμήματα της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης

Οι μαθητές που φοιτούν στην ΣΤ’ τάξη του ελληνικού δημοτικού και ενδιαφέρονται για την εισαγωγή τους στην ΓΣΘ πρέπει να παρακολουθήσουν το υποχρεωτικό μονοετές προπαρασκευαστικό τμήμα εκμάθησης Γερμανικών.

Από τη σχολική χρονιά 2019/20 και μαθητές της Ε’ Δημοτικού που ενδιαφέρονται για την εισαγωγή τους στην ΓΣΘ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διετές πρόγραμμα προπαρασκευαστικών μαθημάτων.

Για το πρόγραμμα αυτό δεν είναι απαραίτητες προηγούμενες γνώσεις Γερμανικών.

Οι στόχοι των προπαρασκευαστικών μαθημάτων προκύπτουν από την πραγματικότητα που θα συναντήσουν τα παιδιά στην πρώτη τάξη του Γυμνασίου της Γερμανικής Σχολής. Συγκεκριμένα, θα πρέπει από την πρώτη μέρα του επόμενου σχολικού έτους να κινούνται με επιτυχία σε ένα γερμανόφωνο περιβάλλον. Επομένως, θα πρέπει να κατανοούν τι συμβαίνει γύρω τους και να εκφράζονται κατανοητά σε καθημερινές συνομιλίες.

Επιπλέον, θα πρέπει να είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της 7ης τάξης που διδάσκονται στη Γερμανική γλώσσα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κατανοούν μικρά κείμενα και προφορικές επεξηγήσεις των καθηγητών και να συμμετέχουν ενεργά στη μαθησιακή διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια του προπαρασκευαστικού αυτού σχολικού έτους οι μαθητές εξοικειώνονται με διαφορετικές μεθόδους διδασκαλίας. Η ορθή τήρηση του τετραδίου, οι στρατηγικές κατανόησης κειμένου και μια πρώτη προσέγγιση σε ομαδοσυνεργατικές μεθόδους μάθησης είναι μερικές από αυτές. Επίσης, τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν αποτελεσματικά σε μικρότερες ή μεγαλύτερες ομάδες, προκειμένου να ασκηθούν σε κοινωνικές δεξιότητες, όπως στην ικανότητα για συνεργασία και στον αλληλοσεβασμό. Με τον τρόπο αυτό υπάρχει μια εναλλαγή μεθόδων που ενισχύει το ενδιαφέρον των μαθητών.

Τα προπαρασκευαστικά λειτουργούν δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Τετάρτη, απογευματινές ώρες στις εγκαταστάσεις της Σχολής. Ξεκινούν στις αρχές Οκτωβρίου και τελειώνουν στα τέλη Μαΐου.

 

Τα διδακτικά βιβλία που χρησιμοποιούνται στα προπαρασκευαστικά τμήματα είναι τα εξής:

  • BESTE FREUNDE 1 και BESTE FREUNDE 2, Kursbuch με CD-Rom
  • BESTE FREUNDE 1 και BESTE FREUNDE 2, βιβλίο ασκήσεων με CD-Rom
  • BESTE FREUNDE 1 και BESTE FREUNDE 2, Glossar με CD-Rom

του εκδοτικού οίκου Hueber Hellas.

 

Εγγραφή στα προπαρασκευαστικά τμήματα

Οι εγγραφές για τα προπαρασκευαστικά τμήματα του σχολικού έτους 2019/20 ξεκινούν στις 20.05.2019.

Για την εγγραφή απαιτείται η κατάθεση της αίτησης εγγραφής στη γραμματεία. Η εγγραφή ολοκληρώνεται με την εφάπαξ πληρωμή του τέλους εγγραφής ύψους 180€, στο ταμείο της σχολής ή μέσω τραπέζης.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε την αίτηση εγγραφής και περαιτέρω πληροφορίες που αφορούν στα προπαρασκευαστικά τμήματα:

  1. Αίτηση εγγραφής
  2. Aριθμός λογαριασμού τραπέζης
  3. Κανονισμός για την εισαγωγή στα προπαρασκευαστικά τμήματα

 

Δίδακτρα

Τέλος πρώτης εγγραφής: 180€

Δίδακτρα για 1 έτος : 1.250€

Δίδακτρα για 2 έτη

Για την πρώτη χρονιά: 1.250€

Για την δεύτερη χρονιά: 1.100€

 

Για τυχόν ερωτήσεις που αφορούν στα προπαρασκευαστικά τμήματα παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2310475900 ή ηλεκτρονικά στο  info@dst.gr

Υλικό για άσκηση προπαρασκευαστικών τμημάτων της DST

Η εισαγωγή παιδιών που φοιτούν σε ελληνικό δημοτικό σχολείο στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης γίνεται με εισαγωγικές εξετάσεις στη γερμανική γλώσσα, κατόπιν φοίτησης σε ένα μονοετές προπαρασκευαστικό πρόγραμμα εκμάθησης Γερμανικών.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε υλικό από προηγούμενες εξετάσεις των ετών 2016 και2017. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υλικό αυτό ως προετοιμασία για τις εξετάσεις, αλλά και ως προσανατολισμό για την ενδεχόμενη απόφασή σας να εγγράψετε το παιδί σας στη ΓΣΘ.

Εξετάσεις 2016 με ακουστικό και ορθογραφία

Εξετάσεις 2017 με ακουστικό και ορθογραφία

Downloads

Αυτές οι πληροφορίες είναι επίσης διαθέσιμες στα: Γερμανικα

Back To Top
×Close search
Search