skip to Main Content
Διεθνής Ψηφιακή Συνάντηση Νέων “Οραματίζομαι το μέλλον- Dream Your Future”

Διεθνής Ψηφιακή Συνάντηση Νέων “Οραματίζομαι το μέλλον- Dream your future”

Έξι μαθήτριες και μαθητές της ΓΣΘ συμμετείχαν από τις 11 έως τις 13-12-2020 σε μια ψηφιακή συνάντηση νέων από πολλά μέρη του κόσμου. 44 νέοι και νέες ηλικίας 14 έως 24 ετών από τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ελλάδα, την Πολωνία, την Ισπανία και την Τουρκία αντάλλαξαν για τρεις ημέρες απόψεις σχετικά με τα όνειρα, τις ανησυχίες, τις εμπειρίες και τις καθημερινές τους συνήθειες, με ειδική αναφορά και στις συνθήκες της πανδημίας. Την εκδήλωση συντόνισε η IJAB, η Ειδική Υπηρεσία Διεθνών Κοινωνικομορφωτικών Δραστηριοτήτων για τη Νεολαία, που λειτουργεί για λογαριασμό του γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικογένειας, Τρίτης Ηλικίας, Γυναικών και Νεολαίας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την πόλη και τον Δήμο της Κολονίας (την Υπηρεσία για Παιδιά, Νέους και Οικογένεια) για την επικοινωνία μαζί μας και την πρόσκληση που μας απηύθηναν. Περισσότερες πληροφορίες για τη συνάντηση μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο στη γερμανική γλώσσα.

https://ijab.de/projekte/kommune-goes-international/aktuelle-beitraege-zu-kommune-goes-international/eine-multilaterale-jugendbegegnung-digital

Στη συνέχεια ακολουθούν οι εντυπώσεις δύο μαθητών.

 

Μίχαελ Στιρ, Χριστίνα Πρεφτίτση

 

“…Την Παρασκευή γνωριστήκαμε μεταξύ μας μέσω της μεθόδου του online-speed-dating και πρωτότυπων αυτοπαρουσιάσεων που είχαν προετοιμάσει οι ομάδες κάθε χώρας. Στη δική μας ομάδα δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσουμε την πόλη μας, την Θεσσαλονίκη. Την ίδια μέρα ήρθαμε σε επαφή με τις γλώσσες των υπόλοιπων χωρών, μέσω βιωματικών παιχνιδιών και της μεθόδου της γλωσσικής εμψύχωσης. Με τον τρόπο αυτό ενισχύθηκε η επαφή και η επικοινωνία μεταξύ των ομάδων που συμμετείχαν. Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκαν τα εργαστήρια υπό την καθοδήγηση καλλιτεχνών, ηθοποιών, χορευτών και φωτογράφων. Επιπλέον, είχαμε τη δυνατότητα, μετά το πέρας του επίσημου προγράμματος, να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας μέσω της εφαρμογής “Discord”, για περαιτέρω συζήτηση, παιχνίδι, δημιουργία. Την Κυριακή το απόγευμα παρουσιάσαμε το αποτέλεσμα της δουλειάς μας, τα “όνειρά μας για το μέλλον” σε όλη την ομάδα. Το πείραμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας και εν μέσω του δεύτερου εγκλεισμού, συμμετείχαμε με χαρά σε μια διεθνή συνάντηση και κατορθώσαμε να ταξιδέψουμε νοερά, να καταρρίψουμε τα σύνορα της επικοινωνίας.”

Τάσος Λαφιωνιάτης, τάξη 9α

 

“…Στα εργαστήρια είχαμε τη δυνατότητα, να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τα ενδιαφέροντά μας. Εγώ προσωπικά συμμετείχα στο εργαστήρι εικαστικών, στο οποίο οι συμμετέχοντες από κάθε χώρα αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχέδιο, στο οποίο θα αποτύπωναν τα συναισθήματα που τους προκαλούσε ένα συγκεκριμένο θέμα. Θεώρησα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τη δυνατότητα που μου δόθηκε να παρατηρήσω πώς σκέφτονται και πώς προσεγγίζουν ένα θέμα νέοι και νέες από άλλες χώρες και διαφορετικούς πολιτισμούς. Η ανταμοιβή μας ήταν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, το οποίο παρουσιάσαμε στο σύνολο των συμμετεχόντων. Γενικά παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα όλων των εργαστηρίων. Παρόλο που επρόκειτο για μια ψηφιακή εμπειρία, ήταν μοναδική η ευκαιρία που είχαμε να συναντηθούμε με νέους άλλων χωρών, να συνεργαστούμε μαζί τους και να δημιουργήσουμε νέες, διεθνείς φιλίες. Παρά τις συνθήκες της πανδημίας περάσαμε υπέροχα. Ελπίζω στο μέλλον να μην οραματιζόμαστε απλώς τα όνειρά μας σε ψηφιακές συναντήσεις, αλλά να μπορούμε να τα βιώνουμε σε πραγματικό χρόνο και χώρο.”

Λυδία Καραγιαννίδου, τάξη 9α

Αυτές οι πληροφορίες είναι επίσης διαθέσιμες στα: Γερμανικα

Back To Top
×Close search
Search