Skip to content

Συναντήσεις που αγγίζουν την ψυχή

Όποιος δεν παρευρέθηκε στη ΓΣΘ το βράδυ της Παρασκευής 31 Μαΐου 2024 έχασε πραγματικά κάτι σπουδαίο: μια απολύτως συναρπαστική συναυλία, με τεράστια ποικιλία σε μουσικά είδη και με περισσότερα από έξι μουσικά σύνολα και τους λαμπερούς μαέστρους τους. Το σύμπαν των μουσικών μορφών έκφρασης παρουσιάστηκε με τέτοιο πάθος, ώστε στο τέλος το κοινό δεν έμεινε μόνο στο χειροκρότημα, αλλά «εισέβαλε» στη σκηνή. Απίστευτο!

Η συναυλία μουσικής ανταλλαγής άνοιξε θεαματικά με το κάτι παραπάνω από συμβολικό «We are family». Οι καλεσμένοι από το Herbart Gymnasium Oldenburg ρόκαραν με την μπάντα και τις χορωδίες της ΓΣΘ τόσο έντονα, που το κοινό συμμετείχε από την αρχή. Στη συνέχεια απολαύσαμε τη φανταστική σκηνοθετική ικανότητα του Sebastian Hinrichs, την έξυπνη παρουσίαση του Klemens Schnass (πραγματικά, ποιο όργανο δεν παίζει αυτός ο άνθρωπος;) και τη θερμή καθοδήγηση της Eveline Marquart (ποιος δεν συγκινήθηκε με την ευαίσθητη αντίδρασή της στο σόλο του Δημήτρη Ντίτουρα;). Και μέσα σε αυτή τη θύελλα από νότες, η ήρεμη δύναμη στο τρομπόνι: η Anke Leinweber, ακόμη μία συνοδός  καθηγήτρια της Βig Βand από το Oldenburg!

Και κάθε μουσική πράξη ήταν πραγματικά εκθαμβωτική. Η παιδική χορωδία της κ. Μαστραντώνη ήταν απίστευτη. Τα τρία κομμάτια για τους αστερισμούς, την καταστροφική ποίηση των μαύρων τρυπών και τα πέρατα του διαστήματος ήταν τόσο συγκινητικά που το κοινό χειροκρότησε δυνατά.

Και η βραδιά δεν είχε τελειώσει ακόμη. Αυτό το άρθρο θα έπρεπε κανονικά να τιμήσει την κάθε συμμετοχή ξεχωριστά. Για παράδειγμα, το συγκινητικό σόλο της Ρεβέκκας Καρατσόρη, τη συναισθηματική κινηματογραφική μουσική από τη «Λίστα του Σίντλερ», το επιβλητικό «Skyfall» πριν από το διάλειμμα, το δυναμικό «What’s up» από τη ροκ μπάντα της ΓΣΘ και το μπλουζ «A natural woman» από την big band της HGO. Στην πραγματικότητα το μυστικό της μεγάλης επιτυχίας αυτής της εκδήλωσης ήταν κρυμμένο στην ομαδικότητα, στη συνεργασία, στη φιλική και συνάμα πειθαρχημένη εργασία, στην αγάπη για τη μουσική και για τη γιορτή.

Όταν, στο τέλος αυτής της υπέροχης συναυλίας, όλα τα σύνολα τραγούδησαν μαζί τη «Βασιλική» και έπαιξαν μια διασκευή από το «Συρτάκι» του Μίκη Θεοδωράκη και το «Griechischer Wein» του Udo Jürgens, όλοι μπήκαν στον χορό για να σχηματίσουν έναν μεγάλο κύκλο. Τι συγκινητική συνάντηση!

Χίλια ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά, τους νέους, τους εκπαιδευτικούς και τους τεχνικούς που συμμετείχαν σε αυτή την επιτυχημένη, σε αυτήν τη μαγική βραδιά.

 

Μια θάλασσα από λουλούδια θα έπρεπε να σας λούσει!

Back To Top

Sommerferien

Im Zeitraum vom 15. Juli bis einschließlich 29. August bleibt die Verwaltung der Schule außer mittwochs zwischen  8 – 14 Uhr geschlossen.

Die Einschreibungen für die Vorkurse können Mittwochs persönlich oder jederzeit online auf unserer Webseite getätigt werden.

καλοκαιρινές διακοπές

Για το διάστημα 15. Ιουλίου με 29 Αυγούστου οι διοικητικές υπηρεσίες του σχολείου θα παραμείνουν κλειστές εκτός από τις Τετάρτες μεταξύ 8:00 με 14:00.

Οι εγγραφές για τα προπαρασκευαστικά μαθήματα μπορούν να γίνουν κάθε Τετάρτη αυτοπροσώπως στο σχολείο αλλά και καθημερνές  μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου.