Skip to content

28η Οκτωβρίου

Με τραγούδια, ποιήματα και θεατρικά έργα, το δημοτικό σχολείο μαζί με το γυμνάσιο και το λύκειο της ΓΣΘ τίμησαν σήμερα την 28η Οκτωβρίου, την επέτειο του «Όχι», μια σημαντική ημέρα μνήμης για την Ελλάδα. Σε μια εορταστική ατμόσφαιρα, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς συγκεντρώθηκαν στο αμφιθέατρο, για να θυμηθούν τα γεγονότα που σημάδεψαν αυτή την ημέρα αλλά και εκείνη την εποχή γενικότερα. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα θεατρικό έργο που παρουσίασαν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου, τονίζοντας τις αξίες της ελευθερίας και της συνοχής. Ακολούθησαν συγκινητικά ποιήματα και τραγούδια που ερμήνευσαν παιδιά από διάφορες τάξεις. Έτσι, κατάφεραν να αναδείξουν τις συναισθηματικές και ιστορικές διαστάσεις της μνήμης και να μεταδώσουν στο κοινό τον προβληματισμό για το παρελθόν.

Το θεατρικό δρώμενο που παρουσίασαν οι μεγαλύτεροι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου, παρουσίασε επίσης συγκινητικές στιγμές από την ελληνική ιστορία και μετέφερε με άκρως πειστικό τρόπο τη σημασία της επετείου του «Όχι». Οι ερμηνευτές εντυπωσίασαν το κοινό με το πάθος και την αφοσίωσή τους, με αποτέλεσμα να απλωθεί στο αμφιθέατρο μια βαθιά συγκινητική ατμόσφαιρα.

Οι εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους αξιοποίησαν την ευκαιρία, για να υπενθυμίσουν στις μαθήτριες και στους μαθητές τη σημασία του να μαθαίνουν από την ιστορία και να εργάζονται για ένα καλύτερο και δικαιότερο μέλλον.

Η εκδήλωση αυτή δεν ήταν μόνο ένας φόρος τιμής στο παρελθόν, αλλά και μια έκκληση προς τις μελλοντικές γενιές να τιμούν ενεργά τις αξίες που συνδέονται με αυτή την ξεχωριστή ημέρα.

Back To Top