Skip to content

Workshop με θέμα τη διατροφή

Στις 20.03.19 πραγματοποιήθηκε ένα workshop με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου σχετικό με τις διατροφικές τους συνήθειες και με προτάσεις βελτίωσης αυτών. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και πέρασαν συνολικά από 4 σταθμούς, σε καθέναν από τους οποίους έπρεπε να ασχοληθούν με ένα διαφορετικό διατροφικό θέμα. Τα θέματα των σταθμών ήταν τα εξής:

  1. Θερμιδική ανάλυση από διαφορετικά σνακ και συγκριτική αξιολόγησή τους
  2. Κατάταξη φρούτων και λαχανικών ανάλογα με την εποχικότητά τους
  3. Κατανάλωση άλατος και κατανάλωση νερού.
  4. Η σημασία του πρωινού γεύματος

Με τη διαδραστική αυτή προσέγιση οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δουν στην πράξη αυτά που γνώριζαν σε γενικές γραμμές από τη θεωρία.

Ντανιέλα Καρλσέντερ
Back To Top