Skip to content

Αίτηση εγγραφής στα προπαρασκευαστικά τμήματα

της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (ΓΣΘ)

Η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης,με παράδοση άνω των 130 ετών, είναι ένα μη κερδοσκοπικό ιδιωτικό σχολείο, επιδοτούμενο από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και πιστοποιημένο ως «Εξαίρετη Γερμανική Σχολή του Εξωτερικού».

Το δίγλωσσο πρόγραμμα σπουδών και ο συνδυασμός του γερμανικού και ελληνικού στοιχείου δημιουργούν ένα σχολείο με μοναδική φυσιογνωμία, που προσφέρει στους μαθητές ξεχωριστά πλεονεκτήματα.

Οι απόφοιτοι της Γερμανικής Σχολής αποκτούν το Γερμανικό Διεθνές Απολυτήριο DIA, ισότιμο και αντίστοιχο με το απολυτήριο του Ελληνικού Λυκείου, με το οποίο τους ανοίγονται δρόμοι για σπουδές και επαγγελματική αποκατάσταση στην Ελλάδα, τη Γερμανία και σε όλο τον κόσμο.

Τρόπος εισαγωγής στην Α΄ Γυμνασίου

Επειδή για τη διδασκαλία μέρους των μαθημάτων στο Γυμνάσιο απαιτούνται προϋπάρχουσες γνώσεις Γερμανικών, η εισαγωγή των μαθητών γίνεται με εξετάσεις στη γερμανική γλώσσα, κατόπιν φοίτησης στα προπαρασκευαστικά τμήματα. Για την τελική εισαγωγή των μαθητών λαμβάνονται υπόψη οι γραπτές και προφορικές επιδόσεις του μαθητή κατά τη διάρκεια των προπαρασκευαστικών μαθημάτων της ΣΤ’ τάξης, καθώς και ο βαθμός των εξετάσεων του Μαΐου.

Προπαρασκευαστικά τμήματα για παιδιά ΣΤ’ Δημοτικού

Οι μαθητές που φοιτούν στην ΣΤ’ τάξη του ελληνικού δημοτικού πρέπει να παρακολουθήσουν το υποχρεωτικό μονοετές προπαρασκευαστικό τμήμα εκμάθησης Γερμανικών. Τα μαθήματα διαρκούν από αρχές Οκτωβρίου έως και αρχές Μαΐου, οπότε πραγματοποιείται και η τελική εξέταση μετά από την οποία λαμβάνεται η απόφαση σχετικά με την εισαγωγή στη ΓΣΘ.Τα μαθήματα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα από 3 διδακτικές ώρες, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα, στις εγκαταστάσεις της Σχολής.Η φοίτηση στα προπαρασκευαστικά τμήματα είναι υποχρεωτική για τους μαθητές που κατοικούν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Μαθητές που κατοικούν εκτός Θεσσαλονίκης είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν στην κατάσταση των υποψηφίων κατόπιν σχετικής αίτησης και πρέπει να δώσουν πρόσθετες εξετάσεις.

Προπαρασκευαστικά τμήματα για παιδιά Ε’ Δημοτικού

Οι μαθητές που φοιτούν στην Ε΄ Δημοτικού θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διετές πρόγραμμα προπαρασκευαστικών μαθημάτων, το οποίο θα προσφέρεται από τη ΓΣΘ. Στο πρόγραμμα αυτό τα παιδιά θα προετοιμάζονται συστηματικά για την εισαγωγική εξέταση σε διάστημα 2 ετών, 2 απογεύματα κάθε εβδομάδα. Δεν είναι απαραίτητες προηγούμενες γνώσεις Γερμανικών.

Συνολικά εισάγονται 58 μαθητές στην Α’ Γυμνασίου κατά βαθμολογική σειρά. Σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι θέσεις από τους επιτυχόντες, η Σχολή καλεί τους επιλαχόντες.  Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Μαΐου ανακοινώνονται με ατομική ενημέρωση των υποψηφίων εντός 2 εβδομάδων από την τελική γραπτή εξέταση.

Οι εγγραφές για τα προπαρασκευαστικά τμήματα γίνονται από τον Μάιο μέχρι την έναρξη των προπαρασκευαστικών τμημάτων τον Σεπτέμβριο.

Για ερωτήσεις που αφορούν στα προπαρασκευαστικά τμήματα, στην αίτηση εγγραφής, στο κόστος εγγραφής και διδάκτρων, και για γενικότερες πληροφορίες σχετικά με τη Σχολή παρακαλούμε να καλείτε τη Γραμματεία των προπαρασκευαστικών τμημάτων κ. Αγάπη Άσμους, στο 2310-475-900.

Επίσης μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για ενημερωτική συνάντηση με την Συντονίστρια Μέσης Βαθμίδας κ. Περσεφόνη Σπυριδωνίδου συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

Εγγραφή

Η εγγραφή του παιδιού σας στα προπαρασκευαστικά τμήματα μπορεί να γίνει είτε διαδικτυακά είτε απευθείας στο σχολείο.

Για τη διαδικτυακή εγγραφή, σας παρακαλούμε να στείλετε την αίτηση εγγραφής υπογεγραμμένη στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:

vorkurse@dst.gr

Παρακαλούμε να έχετε υπόψη ότι η εγγραφή στα προπαρασκευαστικά τμήματα ισχύει από τη στιγμή που θα καταβληθούν τα έξοδα εγγραφής.

Οι αιτήσεις εγγραφής για τα προπαρασκευαστικά τμήματα μπορούν να πραγματοποιούνται με τους ακόλουθους τρόπους:

– Διαδικτυακά

-Παράδοση των δικαιολογητικών στον φύλακα του σχολείου (Δευτέρα έως Παρασκευή, 08.00-15.00)

– Στην υποδοχή του σχολείου

Οι πληρωμές γίνονται μόνο με ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων.

Μετά την παραλαβή της αίτησής σας, θα σας αποσταλούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και πληροφορίες (συμπεριλαμβανομένων των τραπεζικών στοιχείων).

Αίτηση εγγραφής

Δίδακτρα

Επικοινωνία

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

  Ο/Η υποβάλλων / υποβάλλουσα την αίτηση ενεργών / ενεργούσα ατομικώς και ως ασκών/ασκούσα την γονική μέριμνα του ανηλίκου τέκνου μου, δηλώνω ότι συναινώ η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης να κάνει χρήση των προσωπικών δεδομένων μου και των προσωπικών δεδομένων του ανηλίκου τέκνου μου για σκοπούς που σχετίζονται με την πιθανή εγγραφή του στα προπαρασκευαστικά μαθήματα της ΓΣΘ.
  ΝαιΌχιΔηλώνω ότι ενημερώθηκα για την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.
  ΝαιΌχι
  Επιθυμώ να λαμβάνω το ενημερωτικό newsletter της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης
  ΝαιΌχι

  *Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά

  ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  9ο Χλμ. Θεσσαλονίκης-Θέρμης
  55535, Θεσσαλονίκη
  www.dst.gr  | info@dst.gr | 23120475900

  Ωρες λειτουργίας Σχολείου

  Δευτέρα-Παρασκευή 8:00-15:00

  Back To Top